HTML

A TV jövője

személyre szabott, új generációs, lokális, és web alapú médiafogyasztás és televízió

Friss topikok

Linkblog

Miért a kanapé a legfontosabb TV készülék?

2010.12.09. 21:27 csabal

A mai világban a tévézésnek már olyan egyszerűnek kellene lennie, mint este hazaérkezés után, lehuppanni a kanapéra. Amikor a fogyasztó tévét szeretne nézni, már egy előkészített, speciálisan az ő igényeire szabott tartalomra vágyik, nem pedig hosszas vadászatra az interneten, hogy végre elérhetővé tegye az őt érdeklő tartalmakat.


A kényelem és az elérhetőség azok a kulcsszavak, melyek segíteni fog nak a műsorszolgáltatóknak leküzdeni a kábel tévé kötöttségeinek veszélye miatt érzett félelmet. A jelenlegi tévés trendek azt mutatják, hogy a nézők mindenáron szeretnék elérni az őket érdeklő tartalmakat - nem számít, milyen eszköz szükségeltetik ehhez. Sokan már most is több eszköz együttes használatával néznek tévét. Az emberek kényelmesen, napszaktól függetlenül szeretnék megnézni vagy felvenni a kedvenc műsoraikat. A mobil-televíziózás ugyan korai stádiumban van, de már most erős növekedést mutat. A mobil tévéhez hasonlóan viszont egyre több és több ember kezdett el különféle eszközökön – laptop, stb. – felvett tartalmakat nézni.

 

Egy a közelmúltban készült felmérés szerint a nézők a fentiek ellenére, továbbra is előnyben részesítik a hagyományos, kanapéról nézhető, nagyképernyős televíziózást. A kutatásból kiderül, hogy azok a nézők, akik igénybe veszik a teljes körű on demand szolgáltatásokat, nagyobb százalékban nézik a TV-n található tartalmakat (63%), mint az interneten találhatóakat (22%). A különbség sokkal kisebb a Sky otthonokban, ahol még nem teljes körű az on demand szolgáltatás. A DVB-T-s otthonokban, ahol nincs on demand TV elérés sem TV set, a tanulmány azt mutatja, hogy sokkal nagyobb százalék nézi az online on demand szolgáltatást, mint bármely más háztartásban.

 

A világvége jóslatok ellenére, a hagyományos kinézetű TV-k még nem akarnak eltűnni. A nézők a legjobban tévéjük képernyőjén szeretik nézni a tévéadást – még akkor is, ha időközben lettek más alternatívák is erre (OTT, IPTV, on-demand, stb.) A set top boxok kényelmet és kiváló minőségű HD adást nyújtanak. Másrészről viszont a back-end és a TV mögötti elemek gyorsan változnak. Azáltal, hogy engedélyezzük a hozzáférést az olyan plusz szolgáltatásokat nyújtó funkcióknak, mint az on demand, a szolgáltatók folyamatosan nekünk megfelelő tartalmakat tudnak nyújtani. A tévézés minden kényelmet megad – egyszerre több szinten. Először is, a tartalom legyen hozzáférhető bármilyen eszközön és nyújtson egységes élményt. Másodszor, a kényelem itt a szó szoros értelmében jelentsen kényelmet, magas minőségű nézői élményt, bármikor elérhető on-demand szolgáltatást a kanapéról.

 

(a http://www.tvgenius.net cikke alapján)

Szólj hozzá!

Címkék: google tv iptv ott hybridbox

A bejegyzés trackback címe:

https://homesys.blog.hu/api/trackback/id/tr632505368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása