HTML

A TV jövője

személyre szabott, új generációs, lokális, és web alapú médiafogyasztás és televízió

Friss topikok

Linkblog

A hibrid technológia lesz a marketingesek álma?

2010.12.27. 17:58 csabal

A minap egy jó cikket olvastam, ahol egy tévégyártó - tök mellékes melyik - egyik fejlesztési igazgatója beszélt a tévé jövőjéről. Már le sem írom, hány éve mondogatjuk ezt....

 

 

Minél több hibrid technológiás eszköz (pl. HybridBox - én megjegyzésem...) van a nappalikban, annál nagyobb az érdeklődés az új eszközökön keresztüli reklámozásra. Jordy Egging (a Philips üzletfejlesztési igazgatója) szerint kulcsüzenet a reklámozók számára, hogy az interaktív televíziózás első generációjával a hirdetés funkciója végre teljes mértékig megvalósul.

 

„Különbséget kell tennünk aközött, amit az interaktív TV jelentett korábban, és amit ma jelenthet” – kommentálta. „Ma már végre van olyan interaktív tévé, melyre a hirdetők mindig is vártak. Az interaktív reklámozás ma már minden olyan céget elér, aki számára a megfizethetőség és skálázhatóság a legfontosabb.”

 

Az interaktivitás magában hordozza azt a lehetőséget, hogy az AIDA (figyelem megragadása, információ, vágy, cselekvés) megszakítás nélkül, akár perceken belül megvalósulhasson a televízión keresztül, azaz a reklám akár egészen a vásárlásig elvezesse a nézőket.” Az ambíció mindig is megvolt az interaktív tévés reklámozás létrehozásához - most végre megvalósult.” – tette hozzá Egging.

 

A hibrid technológia rengeteg lehetőséget kínál a hirdetésre és marketingre. Sok esetben az alkalmazások is rendkívül hatékonyak, csakúgy, mint a reklám és marketing eszközök. Nézzünk csak egy egyszerű példát. A mozis cégek olyan trailer-ekkel reklámozzák magukat, ahonnan egy kattintással már elérhetővé is válik a film megvásárlása. Ebből a szemszögből nézve az alkalmazásokra nézhetünk úgy is, mint a marketing mix egy részére. Egging rámutatott, hogy „ugyanez történik a könyveknél, a színháznál és a DVD-knél, mivel ezek mind közeli kapcsolatban állnak a TV szórakoztató élményével és akár közvetlen kapcsolatba is kerülhetnek a néző által éppen nézett online tartalommal.”

 

Eggings elmagyarázta, hogy az első generációs interaktív TV-knek határt szabott ugyan a technológia, és melynek eredményeként bonyolulttá és drágává vált interaktív reklámkampányokat indítani. Kihívást jelentett a reklámozóknak, hogy olyan meglévő médiumok mellé helyezzék el az új médiumot, mint a hagyományos lineáris adást sugárzó TV vagy a nyomtatott sajtó.” Elismerve, hogy vannak példák arra, hogyan használjuk a médiumot sikeresen, azt mondja, hogy a belépés nehézségei azt jelentették, hogy az interaktív TV-s reklámozás nem valósult meg – egészen idáig.

 

A web-centrikus technológiák ellenére az alkalmazások kifejezetten a Net-tévézésre lettek kialakítva, figyelembe véve, hogy szükség van egy olyan felhasználó felületre, amely távirányítással működtethető. Ennek okán a hirdetők többsége valószínűleg a direkt marketinget fogja előtérbe helyezni majd a márka ismertsége helyett.

 

„Általában a televízió sokkal inkább alkalmas a márkaismertség növelésére, mint az azonnali vásárlásra való ösztönzésre vagy a fogyasztó azonnali válaszára, ma azonban már van megoldás erre is” magyarázza Eggings. Az interaktív TV rendkívül fontos lesz az eladásban és a marketing kampányokban. Amikor az emberek nyaralni szeretnének menni a családjukkal és elkezdik tervezni az utat, egyszerre lesz szórakoztató élmény és a hatékony tervezés fontos része a kanapéról nézni a az országokról és a hotelekről készült videókat a hatalmas TV képernyőn.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://homesys.blog.hu/api/trackback/id/tr232542414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása